A sheavaj vagy másik nevén a karité a karitéfa diójából kisajtolt krémszínű, zsíros anyag, melyet nyugat- és a Közép-Afrika szavannáin találhatunk.  Kozmetikai iparban rendkívül elismert hatóanyag. A shea vaj rengeteg zsírsavat tartalmaz és eléri a bőr legmélyebb rétegeit. Segíti a kollagén termelést, így csökkentve a ráncokat valamint feszesíti a bőrt. Sztearinsav és más jótékony savaknak köszönhetően frissítik, illetve hidratálják a bőr textúráját. A sheavaj fahéjsavat is tartalmaz, mely anyag védi a bőrt a káros UV sugaraktól. A sheavajat felhasználják az égési sérülések gyógyítására, a sebek, a hegek, a bőrgyulladások, a pikkelysömör, a korpásodás és a stírák kezelésére is. Megóvja a bőrt a környezet káros hatásaitól és a szabad gyökök pusztításaitól is. E-vitamint tartalmaz, mely bizonyítottan antibakteriális és gyulladáscsökkentő hatással bír.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük